Home Activiteiten Theater Exposities Film Zalen Arrangementen Foyer Contact Mijn Schattelijn

Theaterprogramma 2020 - 2021

Theater
datum: za 20 mrt
Tijd: 20:15 uur
Prijs: € 16
Reserveren
cabaret

Nadja Filtzer

Mijn Zwervend Hart

Een muzikale wereldreis met Nadja Filtzer
 
In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.
 
Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden.

Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden. Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.
 
Met zelfrelativering en humor laat Nadja, onder regie van Rob van de Meeberg, zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma's en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.
 
Nadja Filtzer: tekst, composities, zang en spel
Leo Bouwmeester: composities en piano
Gert Wantenaar: accordeon
Mirella Pirskanen: viool en zang
Rob van de Meeberg: Regie
 
Nadja Filtzer oogstte veel succes met de tournees van ‘Vive Piaf!’ en werd in de pers “de Piaf van de 21e eeuw”genoemd.

 http://www.nadjafiltzer.nl
      


De pers over Nadja Filtzer

"  “Filtzer zet op indrukkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer. Je voelt het verdriet dat de beide zussen hebben en je waant je terug in de tijd.” " - Het Parool
"“Het talent van voorvrouw Filtzer is groot, haar enthousiasme aanstekelijk en haar verhaal meeslepend.” " - 8 Weekly