De Schattelijn

al meer dan 25 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Het NIEUWE THEATERSEIZOEN 2018-2019 is on line!

Kijk, kies en geniet.U kunt een abonnement nemen, u kunt per voorstelling reserveren: wat u maar wilt. Wij zenden u ook graag onze brochure toe.Laat het ons maar weten: info@schattelijn.nl 

Wees meer dan van harte welkom!
NU: vrijdag 21 september
donderdag 27 september
zaterdag 06 oktober
vrijdag 12 oktober
vrijdag 19 oktober
vrijdag 26 oktober
vrijdag 09 november
zaterdag 17 november
zaterdag 24 november
zaterdag 01 december
vrijdag 07 december
vrijdag 14 december
zaterdag 12 januari
zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
BRAM FISCHER
Jean van der Velde (Peter Paul Muller, Antoinette Louw, Sello Motloung e.a.)
19-12-2017 aanvang: 20:00 | 7,00 euro

De film "Bram Fischer” gaat  over het proces tegen Nelson Mandela en diens vertrouwelingen in de strijd tegen apartheid.

Nelson Mandela zelf speelt in de film overigens een relatief kleine rol. Het titelpersonage is de advocaat die hem en zijn vertrouwelingen verdedigde in het zogenaamde Rivonia-proces in 1963. Hierin stonden tien promi-nente leden van het Afrikaans Nationaal Congres (de politieke groepering die opkwam voor de zwarte bevolking in Zuid-Afrika) terecht wegens samenzwering tot een gewelddadige revolutie. Negen van hen werden gearresteerd op een geheime bijeenkomst waar Mandela de grote afwezige was. Hij was al eerder gevangen gezet.

Bram Fischer is aanvankelijk terughoudend maar besluit uiteindelijk Mandela en de andere aangeklaagden toch te verdedigen. Zijn terughoudendheid is niet ongegrond, want hij is net als Mandela tegen de Apartheid en was zelf ook vaak aanwezig op diezelfde boerderij in Rivonia bij Johannesburg. Het had zelfs weinig gescheeld of de advocaat had eveneens in het beklaagdenbankje gezeten. Wat het regime en de openbare aanklager namelijk niet weten, is dat de blanke Fischer de sympathieën deelt van de ANC-leden. Vanaf het begin is duidelijk dat Fischer meer dan goed bevriend is met zijn cliënten, maar de mate waarin hij betrokken is bij hun acties, wordt pas gaandeweg onthuld wanneer zijn juridische tegenstanders dat beginnen door te krijgen. Dit zorgt ervoor dat hij regelmatig op zijn tenen moet lopen om naar behoren zijn werk te kunnen doen zonder daarbij zichzelf te laten betrappen op strafbare daden. Dit komt het best tot uiting in een spannende scène waarin Fischer en zijn dochter zich van enkele belastende documenten moeten zien te ontdoen. Hij moet beslissen of hij voor zichzelf en zijn gezin kiest of het algemeen belang zal dienen.

"De film won de publieksprijs op het Movies That Matter-festival.”
> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.