De Schattelijn

al meer dan 25 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Het NIEUWE THEATERSEIZOEN 2018-2019 is on line!

Kijk, kies en geniet.U kunt een abonnement nemen, u kunt per voorstelling reserveren: wat u maar wilt. Wij zenden u ook graag onze brochure toe.Laat het ons maar weten: info@schattelijn.nl 

Wees meer dan van harte welkom!
NU: vrijdag 21 september
donderdag 27 september
zaterdag 06 oktober
vrijdag 12 oktober
vrijdag 19 oktober
vrijdag 26 oktober
vrijdag 09 november
zaterdag 17 november
zaterdag 24 november
zaterdag 01 december
vrijdag 07 december
vrijdag 14 december
zaterdag 12 januari
zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
LOVING VINCENT
Dakota Kobiele en Hugh Welchman ()
20-03-2018 aanvang: 20:00 | 7,00 euro

65.000 frames, 125 kunstenaars en 7 jaar: dit heeft het gekost om de eerste geschilderde animatiefilm neer te zetten. Schitterende sterren in een lucht van verschillende tinten donkerblauw, een brandende lamp, een kop dampende koffie, een traan: alles is vastgelegd en tot leven gewekt met olieverf in de stijl van Vincent van Gogh… en het resultaat is prachtig.

Vincent van Gogh was een man die in zijn leven slechts één van zijn schilderijen verkocht heeft. Geldzorgen, mentale problemen en pesterijen typeerden zijn dagelijks leven. Enige gemoedsrust vond hij in zijn schilderwerk. Zijn leven is voor menig mens een bron van fascinatie geworden, zo ook voor de regisseurs Dakota Kobiela en Hugh Welchman, de ouders van Loving Vincent. Met veel eerbied en bewondering verbeelden zij het leven van de eenzame, briljante schilder als een ode aan Vincents leven én aan zijn kunst. De film begint één jaar nadat Vincent stierf. Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, krijgt de opdracht een brief van Vincent te bezorgen aan diens broer, Theo van Gogh. Op zijn reis naar Parijs en Auvers ontmoet hij allerlei karakters die met Vincent in aanraking zijn gekomen en door de schilder zijn geportretteerd. Elk portret/personage komt op verrassende wijze tot leven. Loving Vincent behandelt in essentie twee verhalen: enerzijds het leven van Vincent, anderzijds het leven na zijn dood. Vincent werd in zijn eigen tijd niet gewaardeerd. Pas jaren later zou hij geroemd worden als eerste moderne schilder. Het verhaal wordt beeldschoon gepresenteerd in een hypnotiserende animatievorm. De kleurpatronen, soepele bewegingen, lichteffecten en de algehele aandacht en precisie creëren een wonderlijke, visueel indrukwekkende ervaring. De kunstenaars leveren simpelweg prachtig werk. Vincent zou trots kunnen zijn op zijn pupillen.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.