De Schattelijn

al meer dan 25 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Het NIEUWE THEATERSEIZOEN 2018-2019 is on line!

Kijk, kies en geniet.U kunt een abonnement nemen, u kunt per voorstelling reserveren: wat u maar wilt. Wij zenden u ook graag onze brochure toe.Laat het ons maar weten: info@schattelijn.nl 

Wees meer dan van harte welkom!
NU: vrijdag 21 september
donderdag 27 september
zaterdag 06 oktober
vrijdag 12 oktober
vrijdag 19 oktober
vrijdag 26 oktober
vrijdag 09 november
zaterdag 17 november
zaterdag 24 november
zaterdag 01 december
vrijdag 07 december
vrijdag 14 december
zaterdag 12 januari
zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
MAUDIE
Aisling Walsh (Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett, Zachary Bennett e.a.)
17-04-2018 aanvang: 20:00 | 7,00 euro

Nova Scotia, Canada, jaren 1930.

De teruggetrokken visboer Everett Lewis (Ethan Hawke) zoekt via een advertentie een inwonend huishoudster. De fragile Maud Dowley (Sally Hawkins) biedt zich aan en hoewel ze lijdt aan reumatoïde artritis waardoor haar handen misvormd zijn, neemt hij haar aan. Maud verlangt ernaar om onafhankelijk door het leven te gaan weg van haar beschermende tante waar ze inwoont en verder creatief bezig te zijn met haar schilderkunst. Onverwacht wordt Everett verliefd op haar en korte tijd later trouwen ze en gaan in het eenkamerhuis van Everett wonen zonder elektriciteit en stromend water. Maud begint te schilderen op diverse oppervlakken zoals houtvezelplaten, koekjesdozen en hardboard. Lewis was een productieve kunstenaar en beschilderde min of meer elke beschikbare oppervlakte in hun kleine huis, muren, deuren, broodbakken, de trap en zelfs de kachel. Ze bedekte het simpele behang volledig met dunne stengels, bladeren en bloesems. Everett moedigde Lewis aan om te schilderen en kocht haar haar eerste set olieverf. Wanneer er op een dag iemand voor enkele dollars een schilderij van haar koopt, beslissen ze om een bord aan de deur te zetten waarop ze schilderijen te koop aanbieden. Vanaf 1945 beginnen mensen bij het huis van Lewis in Marshalltown te stoppen langs Highway no.1, de belangrijkste snelweg en toeristische route in westelijk Nova Scotia, en kopen haar schilderijen voor twee of drie dollar.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.