De Schattelijn

al meer dan 25 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Het NIEUWE THEATERSEIZOEN 2018-2019 is on line!

Kijk, kies en geniet.U kunt een abonnement nemen, u kunt per voorstelling reserveren: wat u maar wilt. Wij zenden u ook graag onze brochure toe.Laat het ons maar weten: info@schattelijn.nl 

Wees meer dan van harte welkom!
NU: vrijdag 21 september
donderdag 27 september
zaterdag 06 oktober
vrijdag 12 oktober
vrijdag 19 oktober
vrijdag 26 oktober
vrijdag 09 november
zaterdag 17 november
zaterdag 24 november
zaterdag 01 december
vrijdag 07 december
vrijdag 14 december
zaterdag 12 januari
zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
JACKIE
Pablo Larraín (Natahlie Portman (Jackey Kennedy), Billy Crudup (journalist), Peter Sarsgaard (Robert Kennedy), Caspar Philipson (John F. Kennedy), John Hurt (priester), e.a.)
15-05-2018 aanvang: 20:00 | 7,00 euro

Na de moord op haar man - president John F. Kennedy - in Dallas

in 1963 worstelt first lady "Jackie" Kennedy zich door een traumatische periode van rouw met als doel haar geloof terug te krijgen, haar kinderen te troosten en de historische nalatenschap van haar man uiteen te zetten. Er is geen echtpaar in de Amerikaanse geschiedenis dat dichterbij een officieus koningshuis komt dan John F. Kennedy en zijn vrouw Jacqueline Lee Bouvier. Het stel is in de harten van alle Amerikanen gesloten. Nog geen drie jaar was JFK president. Na zijn dood kreeg hij, ondanks alle privéschandalen die hem troffen, een haast mythische status. Maar hoe heeft Jackie de periode van first lady en de laffe moord ervaren en wat voor beeld is er van haar achtergebleven?

Filmmaker Pablo Larraín en actrice Natalie Portman proberen ons inzichten te verschaffen. Een groot deel van de film draait om een interview dat Jackie een week na de moord gaf voor Life-magazine. Dit geruchtmakende interview wordt door Larraín afgewisseld met een razendknappe montage van archiefbeelden en geënsceneerd materiaal. We zien in "Jackie” een charmante dame met het hart op de tong, rokend en de journalist influisterend dat sommige zaken maar beter niet op papier konden worden gezet. Portman zet een razendknappe prestatie neer. In haar gedaante is Jackie een krachtige intelligente vrouw, met een stevige mening die niet enkel volgzaam achter de president-gemaal aanhobbelde.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.