De Schattelijn

al meer dan 25 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Het NIEUWE THEATERSEIZOEN 2018-2019 is on line!

Kijk, kies en geniet.U kunt een abonnement nemen, u kunt per voorstelling reserveren: wat u maar wilt. Wij zenden u ook graag onze brochure toe.Laat het ons maar weten: info@schattelijn.nl 

Wees meer dan van harte welkom!
NU: vrijdag 21 september
donderdag 27 september
zaterdag 06 oktober
vrijdag 12 oktober
vrijdag 19 oktober
vrijdag 26 oktober
vrijdag 09 november
zaterdag 17 november
zaterdag 24 november
zaterdag 01 december
vrijdag 07 december
vrijdag 14 december
zaterdag 12 januari
zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
Martin McDonagh (Frances McDormand (Mildred), Woody Harrelson (Willoughby), Sam Rockwell (Dixon) e.a.)
19-06-2018 aanvang: 20:00 | 7,00 euro

Moeder Mildred huurt drie billboards net buiten Ebbing in Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog niet is gevonden. Dochter Angela werd zeven maanden eerder verkracht en vermoord. Chief Willoughby leidde het onderzoek naar haar dood, maar tot op heden is er nog geen dader gepakt. Op een van de billboards noemt Mildred de chief bij naam. Dit leidt tot enorme commotie in het plaatsje Ebbing. De politie wil het liefst dat de billboards worden weggehaald, maar Mildred heeft legaal gezien het recht om deze teksten erop te zetten. En zij houdt voet bij stuk. Het verhaal zoals het zich ontvouwt is prachtig en onverwacht, met allemaal karakterontwikkelingen en plotwendingen die je niet ziet aankomen. De personages vormen als ensemble een feest om naar te kijken en ze voelen stuk voor stuk als echte driedimensio-nale personages vol goede en slechte kanten.

Frances McDormand speelt een vrouw die niets meer te verliezen heeft en die probeert het leven op te pakken, nadat haar het ergst mogelijke is overkomen. Woody Harrelson is de politiechef wiens naam op de billboards prijkt en die zijn eigen problemen heeft. Maar de meest opvallende rol is die van Sam Rockwell als het domme politiehulpje Dixon, die de regels van de wet geregeld aan zijn laars lapt.

De film won vier  Golden Globes, twee Oscars en vijf Bafta Awards voor o.a. beste film, beste vrouwelijke hoofdrol, beste bijrol.
> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.