De Schattelijn

al 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 
 
Heeft u al kaarten
besteld voor het
seizoen 2019-2020 ?
Of een abonnement ?
 
Wees er snel bij.
 
Zoals altijd:
van harte welkom! 
 
 
 
 
NU: donderdag 19 september
vrijdag 27 september
donderdag 03 oktober
zaterdag 12 oktober
zaterdag 19 oktober
woensdag 23 oktober
vrijdag 25 oktober
vrijdag 08 november
vrijdag 15 november
vrijdag 22 november
vrijdag 13 december
vrijdag 20 december
donderdag 09 januari
zaterdag 11 januari
zaterdag 18 januari
zaterdag 25 januari
vrijdag 07 februari
zaterdag 29 februari
woensdag 04 maart
vrijdag 06 maart
zaterdag 14 maart
zaterdag 21 maart
zaterdag 28 maart
vrijdag 03 april
zaterdag 18 april


]
THE SHAPE OF WATER
Guillermo del Toro (Sally Hawkins, Octavio Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg)
18-09-2018 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

In een geheim zwaarbewaakt overheidslaboratorium wordt in een tank een vreemd waterwezen gevangen gehouden dat ontdekt is in het Amazonegebied. Terwijl wetenschappers zich over het wezen buigen met de vraag wat ze ermee kunnen, ziet het leger de gevangene vooral als een bedreiging die zo snel mogelijk moet worden geëlimineerd. In het onderzoeksinstituut werkt de eenzame Elisa als schoonmaakster. Ze leeft een geïsoleerd leven omdat ze haar spraakvermogen is verloren. Haar leven verandert voor goed als zij en haar collega Zelda het geheime experiment ontdekken. Terwijl de onderzoekers het er nauwelijks heelhuids vanaf brengen zet

Elisa haar angsten opzij en zoekt de confrontatie op. Er ontwikkelt zich een aantrekkingskracht tussen haar en het wezen. Het begint met een blik in de ogen, het achterlaten van een gekookt eitje, vervolgens lichte aanrakingen en gebarentaal. 

Er ontstaat een bijzondere band tussen de kwetsbare vrouw en het "monster”. Maar wie is hier eigenlijk het monster? Is dat het mysterieuze wezen in de watertank of de wetenschap en de overheid die het willen onderzoeken of vernietigen?  The Shape of Water speelt zich af in de krampachtige vroege jaren zestig, een tijd waarin de Koude Oorlog een stempel drukt op de Amerikaanse samenleving. Een periode waarin de Russen de vijand waren, er neergekeken werd op de zwarte gemeenschap en er een taboe rustte op homoseksualiteit. Al deze elementen komen vaak op subtiele wijze naar voren en versterken de bijzondere band tussen Elisa en het waterwezen. Als de film een centraal thema heeft, dan is dit wel dat er kennelijk mensen zijn, die vinden dat je er niet bij hoort omdat je anders bent of over kenmerken beschikt die uit de toon vallen, of zelfs als gevaarlijk wordt beschouwd.

 

De film wist maar liefst dertien Oscars in de wacht te slepen.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.