De Schattelijn

al bijna 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Dinsdag 15 januari vertonen we de film Sweet Country, aanvang 20.00 uur.
 
De voorstelling van Niet Schieten op zaterdag 19 januari is bijna uitverkocht, maar voor het dubbelcabaret van Lonneke Dort en Maarten van den Berg op vrijdag 25 januari zijn nog wel voldoende kaarten.    
 
Zoals altijd: van harte welkom! 
 
 
 
 
NU: zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
zaterdag 09 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
THE SHAPE OF WATER
Guillermo del Toro (Sally Hawkins, Octavio Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg)
18-09-2018 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

In een geheim zwaarbewaakt overheidslaboratorium wordt in een tank een vreemd waterwezen gevangen gehouden dat ontdekt is in het Amazonegebied. Terwijl wetenschappers zich over het wezen buigen met de vraag wat ze ermee kunnen, ziet het leger de gevangene vooral als een bedreiging die zo snel mogelijk moet worden geëlimineerd. In het onderzoeksinstituut werkt de eenzame Elisa als schoonmaakster. Ze leeft een geïsoleerd leven omdat ze haar spraakvermogen is verloren. Haar leven verandert voor goed als zij en haar collega Zelda het geheime experiment ontdekken. Terwijl de onderzoekers het er nauwelijks heelhuids vanaf brengen zet

Elisa haar angsten opzij en zoekt de confrontatie op. Er ontwikkelt zich een aantrekkingskracht tussen haar en het wezen. Het begint met een blik in de ogen, het achterlaten van een gekookt eitje, vervolgens lichte aanrakingen en gebarentaal. 

Er ontstaat een bijzondere band tussen de kwetsbare vrouw en het "monster”. Maar wie is hier eigenlijk het monster? Is dat het mysterieuze wezen in de watertank of de wetenschap en de overheid die het willen onderzoeken of vernietigen?  The Shape of Water speelt zich af in de krampachtige vroege jaren zestig, een tijd waarin de Koude Oorlog een stempel drukt op de Amerikaanse samenleving. Een periode waarin de Russen de vijand waren, er neergekeken werd op de zwarte gemeenschap en er een taboe rustte op homoseksualiteit. Al deze elementen komen vaak op subtiele wijze naar voren en versterken de bijzondere band tussen Elisa en het waterwezen. Als de film een centraal thema heeft, dan is dit wel dat er kennelijk mensen zijn, die vinden dat je er niet bij hoort omdat je anders bent of over kenmerken beschikt die uit de toon vallen, of zelfs als gevaarlijk wordt beschouwd.

 

De film wist maar liefst dertien Oscars in de wacht te slepen.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.