De Schattelijn

al bijna 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Dinsdag 15 januari vertonen we de film Sweet Country, aanvang 20.00 uur.
 
De voorstelling van Niet Schieten op zaterdag 19 januari is bijna uitverkocht, maar voor het dubbelcabaret van Lonneke Dort en Maarten van den Berg op vrijdag 25 januari zijn nog wel voldoende kaarten.    
 
Zoals altijd: van harte welkom! 
 
 
 
 
NU: zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
zaterdag 09 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
DARKEST HOUR
Joe Wright (Gary Oldman (Winston Churchill), Kristin Scott Thomas (Clemmie), Ben Mendelsohn (King George VI), Lily James (Elizabeth Layton), Ronald Pickup (Neville Chamberlain), Stephen Dillane (Viscount Halifax), e.a. )
16-10-2018 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

Toen Churchill premier van Engeland werd, was dat bepaald niet de gemakkelijkste taak. Hij werd op 10 mei 1940 benoemd, toen de Geallieerden al oorlog voerden met Adolf Hitler en het ene na het andere land overweldigd werd. Ook voor Engeland was het de vraag wat men moest doen: vechten  met wellicht de vernietiging van het leger en zelfs het land of het veilig spelen - zoals Viscount Halifax en vertrekkend premier Neville Chamberlain wilden - en daartoe een verdrag sluiten met Hitler. Winston moest in die situatie een weg vinden en strijden met het establishment.

Tussen mei en juni 1940 schreef Winston Churchill drie speeches. Die dienden als basis voor het scenario van deze productie. Niet gek ook: de speeches waren toentertijd al iconisch en worden nu nog steeds bestudeerd door politici, historici en studenten. Interessant ook bleken de notulen van vergaderingen van het kabinet van Churchill. Die onthulden een nieuwe kant van de man, een van onzekerheid en iemand die zoekende was, terwijl we Churchill vooral kennen als een standvastig man. ‘Darkest Hour’ vertelt niet het levensverhaal van Winston Churchill of de exacte gebeurtenissen rondom Duinkerke, maar het draait volledig om Churchills dilemma: zijn twijfel en de keuze die niemand anders wil maken als het gaat om de toekomst van Engeland.

 

Hoofdrolspeler Gary Oldman won de Golden Globe voor de beste acteur in een dramafilm.  

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.