De Schattelijn

al bijna 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 

Dinsdag 15 januari vertonen we de film Sweet Country, aanvang 20.00 uur.
 
De voorstelling van Niet Schieten op zaterdag 19 januari is bijna uitverkocht, maar voor het dubbelcabaret van Lonneke Dort en Maarten van den Berg op vrijdag 25 januari zijn nog wel voldoende kaarten.    
 
Zoals altijd: van harte welkom! 
 
 
 
 
NU: zaterdag 19 januari
vrijdag 25 januari
zaterdag 02 februari
vrijdag 08 februari
zaterdag 09 februari
vrijdag 15 februari
vrijdag 22 februari
zaterdag 16 maart
zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
FINAL PORTRAIT
Stanley Tucci (Geoffrey Rush, Armie Hammer, Clémence Poésy, Silvie Testus e.a.)
20-11-2018 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

De Italiaans-Zwitserse beeldhouwer en schilder Alberto Giacometti was een vat vol tegenstrijdigheden. Zijn moderne, impressionistische kunstwerken - waarvan de lange, dunne figuurtjes waarschijnlijk de bekendste zijn - werden voor exorbitante bedragen verkocht, maar daar gaf hij zelf helemaal niets om. Zelfs zijn succes kon hem weinig deren, aangezien Giacometti zelf maar zelden tevreden was met zijn eigen werk. Een goed schilderij kan nooit helemaal af zijn, zo was zijn opvatting.

In zijn nadagen halverwege de jaren zestig portretteerde Giacometti kunstschrijver James Lord, die meerdere biografieën over hem en andere kunstenaars schreef. Aan het begin van de film zien we Lord op het balkon van zijn Parijse appartement een telefoongesprek houden met zijn geliefde in New York. Lord zegt dat hij nog even model zal staan voor de bekende schilder, maar verwacht over twee dagen op het vliegtuig naar huis te kunnen stappen. Een schatting die, zo blijkt, wel erg optimistisch is.

Geoffrey Rush is meesterlijk als de goedgemutste brombeer Giacometti, permanent voorzien van een sigaret in zijn mondhoek, en heeft al snel de lachers op zijn hand. Armie Hammer geeft daarentegen prima tegenwicht als James Lord, die waar menig ander model allang gek zou zijn geworden het geduld heeft om om te gaan met de grillen van de schilder.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.