De Schattelijn

al bijna 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 
 
Zaterdag 23 maart staat Matroesjka bij ons op de planken met hun 'Brainwash'.
 
De voorstelling van Mark van de Veerdonk (vrijdag 29 maart) is uitverkocht.
 
Op 13 april kunt u genieten van Kirsten van Teijn met haar prachtige voorstelling 'Nobel'. 

Zoals altijd: van harte welkom! 
 
 
 
 
NU: zaterdag 23 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 13 april
donderdag 25 april


]
TODOS LO SABEN
Asghar Farhadi (Penelope Cruz, Javier Bardem, Ridardo Darín, Bárbara Lennie, Carla Campra e.a.)
19-03-2019 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

In Todos lo saben (‘Ze weten het allemaal’) keert de naar  Argentinië geëmigreerde Laura kortstondig terug in haar geboortedorp voor de bruiloft van haar jongere zus. Wat voor haar begint als een gezellig weerzien met familie en vrienden, ontspoort al gauw in een nachtmerrie. Wanneer tijdens de feestvreugde plotseling de stroom uitvalt, blijkt haar zestienjarige dochter spoorloos verdwenen. Niet veel later komen de eerste sms'jes binnen. 300.000 dollar losgeld in ruil voor het meisje, en als de politie wordt ingeschakeld zal ze haar dochter nooit meer zien. Laura’s man Alejandro bevindt zich nog in Buenos Aires, maar Laura krijgt hulp van haar jeugdliefde Paco. De ontvoerders gaan ervan uit dat Laura en Alejandro welvarend zijn, maar dat blijkt schone schijn, want Alejandro is al twee jaar werkeloos. Het losgeld hebben ze niet.

De ontvoering geeft Todos lo saben spanning, maar toch is dat niet waar de film uiteindelijk om draait. Regisseur Asghar Farhadi maakt zich niet zo druk om het ontmaskeren van de dader, maar legt de nadruk meer op de manier waarop de tragedie een groep familieleden en vrienden weet te ontwrichten. Want Todos lo saben is vooral een film over broosheid van vertrouwen in een gemeenschap, die op het eerste gezicht zo warm en liefdevol lijkt. Aanvankelijk denkt de familie dat de ontvoering het werk is van een professionele bende. Maar al snel ontstaat het vermoeden dat de ontvoerders hulp krijgen van iemand in hun naaste omgeving. Daardoor ontstaat een situatie met wederzijdse twijfels, verdachtmakingen, familiegeheimen en oud zeer.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.