De Schattelijn

al 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 
 
Heeft u al kaarten
besteld voor het
seizoen 2019-2020 ?
Of een abonnement ?
 
Wees er snel bij.
 
Zoals altijd:
van harte welkom! 
 
 
 
 
NU: donderdag 19 september
vrijdag 27 september
donderdag 03 oktober
zaterdag 12 oktober
zaterdag 19 oktober
woensdag 23 oktober
vrijdag 25 oktober
vrijdag 08 november
vrijdag 15 november
vrijdag 22 november
vrijdag 13 december
vrijdag 20 december
donderdag 09 januari
zaterdag 11 januari
zaterdag 18 januari
zaterdag 25 januari
vrijdag 07 februari
zaterdag 29 februari
woensdag 04 maart
vrijdag 06 maart
zaterdag 14 maart
zaterdag 21 maart
zaterdag 28 maart
vrijdag 03 april
zaterdag 18 april


]
THE FAVOURITE
Yorgos Lanthimos (Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone, Nicholas Hoult, Lilly Rose Stevens, James Smith e.a.)
18-06-2019 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

Aan het begin van de achttiende eeuw zijn het roerige tijden in Engeland. Queen Anne zetelt op de troon, maar worstelt met haar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om de haverklap heeft ze een enorme woede-uitbarsting en valt ze uit tegen haar lakeien; daarnaast kan niemand een probaat geneesmiddel vinden voor haar huidkwaal. Daarom besluit Queen Anne het dagelijkse bestuur van het land over te dragen aan haar vertrouwelinge Lady Sarah, die zich vol ambitie op de oorlogssituatie met Frankrijk stort. Gelijktijdig maakt Sarahs jongere nicht Abigail haar entree aan het hof als dienstmeisje. Abigail begint zich vrij snel op te werken binnen de gelederen van het koningshuis. Want doordat ze een werkzaam kruid heeft gevonden, komt ze in het gevlei bij de koningin. Maar dat blijft niet onopgemerkt bij de jaloerse Lady Sarah, die haar machtspositie niet zomaar te grabbel laat gooien. Geruchten over de vermeende homoseksualiteit van Queen Anne zijn hier niet slechts versluierd aanwezig, maar vormen juist de inzet voor een spel met verregaande politieke gevolgen.

 

The Favourite is een heerlijk venijnig kostuumdrama waarin drie vrouwen hun machtsstrijd uitvechten, met in de hoofdrol Olivia Colman als Queen Anne, die moeiteloos schakelt binnen het breedst denkbare acteerspectrum. Het ene moment komt ze over als een meedogenloze vorstin, het andere moment als een kleuter die mokt omdat haar beste vriendin haar op een das vindt lijken. Prachtig gespeeld  en beloond met een Oscar én een Golden Globe voor beste actrice.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.