De Schattelijn

al 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 
 
Op 18 februari kunt u zich mee laten slepen met de film Blinded by the light
 
Zaterdag 29 februari, 19.00 uur, is de marathonvoorstelling van de Halvefinalisten van het A'dams Kleinkunstfestival.  
 
Wees er snel bij.
Zoals altijd: van harte welkom! 
 

 
 
 
 
NU: zaterdag 29 februari
woensdag 04 maart
vrijdag 06 maart
zaterdag 14 maart
zaterdag 21 maart
zaterdag 28 maart
vrijdag 03 april
zaterdag 18 april


]
GREEN BOOK
Peter Farrelly (Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Dimiter D. Marinov e.a.)
17-09-2019 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

In Green Book is pianist Don Shirley in 1962 op zoek naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika. Hij komt in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids The Green Book die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij echter geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden. Om veilig thuis te komen moeten zij hun verschillen aan de kant zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee.

 

Met een zwaar aangekomen Mortensen als vettige, praatzieke vreetzak met weinig culturele ontwikkeling, en Ali als welbespraakte, gecultiveerde en smetvrezerige reisgenoot is er niet veel voor nodig om de humor op gang te krijgen. Beide acteurs maken met zichtbaar plezier gebruik van het uitvergroten van deze karaktertrekjes. Ali probeert Mortensen tegen beter weten in op te voeden, maar het tweetal raakt steeds in de problemen met de lokale bevolking, waarop brandjes geblust moeten worden zodat Ali alsnog kan optreden.

 

De film, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en die wordt aangevoerd door twee kwaliteitsacteurs, won drie Oscars (voor beste film, beste originele script en beste mannelijke bijrol).

 

Regie: Peter Farrelly | Cast: Viggo Mortensen (Tony Lip), Mahershala Ali (Dr. Don Shirley), Linda Cardellini (Dolores), Dimiter D. Marinov (Oleg), e.a. | Speelduur:130 minuten | Jaar: 2018

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.