De Schattelijn

al 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 
 
Op 18 februari kunt u zich mee laten slepen met de film Blinded by the light
 
Zaterdag 29 februari, 19.00 uur, is de marathonvoorstelling van de Halvefinalisten van het A'dams Kleinkunstfestival.  
 
Wees er snel bij.
Zoals altijd: van harte welkom! 
 

 
 
 
 
NU: zaterdag 29 februari
woensdag 04 maart
vrijdag 06 maart
zaterdag 14 maart
zaterdag 21 maart
zaterdag 28 maart
vrijdag 03 april
zaterdag 18 april


]
DUMBO
Tim Burton (Colin Farrell, Danny DeVito, Michael Keaton, Eva Green, Alan Arkin, Nico Parker, Finlet Hobbins e.a.)
15-10-2019 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

In de periode na de Eerste Wereldoorlog, heeft circusdirecteur Max Medici (Danny DeVito) moeite om het hoofd boven water te houden. Zijn reizende circus is een aftandse zooi en de paardenact is al opgedoekt. Oorlogsveteraan Holt (ooit een succesvol circusartiest) komt terug en heeft zijn linkerarm op het slagveld verloren. De hereniging met zijn kinderen Milly en Joe geeft hem troost na het overlijden van zijn vrouw en het verdwijnen van zijn paardenact. Max heeft zijn pijlen op de olifanten gericht. Hij heeft een koopje gesloten door een zwanger exemplaar op de kop te tikken. Groot is dan ook de teleurstelling als het olifantenkalfje eenmaal geboren is en als misbaksel wordt beschouwd. Het arme diertje struikelt nog net niet over zijn immens grote oren en het wordt het mikpunt van spot. Terwijl Max zint op genoegdoening, besluiten Milly en Joe zich over het olifantje te ontfermen. Na een niesbui blijkt 'Baby Jumbo' over de bijzondere gave te beschikken om te kunnen vliegen. Hij moet alleen nog in zichzelf gaan geloven. Het tot 'Dumbo' omgedoopte wonderolifantje vangt al snel de aandacht van een circusmagnaat die Max en zijn circus gouden bergen belooft.

 

Deze live action-versie van Dumbo  is een hartverwarmend verhaal met een sterk verlangen naar liefde en geborgenheid en een oprechte moraal over zelfvertrouwen en de macht van geld. Filmmaker Burton geeft een meer duistere en cynische kijk op de circuswereld met als afsluitende boodschap dat dieren eigenlijk helemaal niet in een circus thuishoren.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.