De Schattelijn

al 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 
 
Op 18 februari kunt u zich mee laten slepen met de film Blinded by the light
 
Zaterdag 29 februari, 19.00 uur, is de marathonvoorstelling van de Halvefinalisten van het A'dams Kleinkunstfestival.  
 
Wees er snel bij.
Zoals altijd: van harte welkom! 
 

 
 
 
 
NU: zaterdag 29 februari
woensdag 04 maart
vrijdag 06 maart
zaterdag 14 maart
zaterdag 21 maart
zaterdag 28 maart
vrijdag 03 april
zaterdag 18 april


]
A BRIDGE TOO FAR
Richard Attenborough (Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connary, Edward Fox, Elliott Gould, Gene Hackman, Anthony Hopkins, Laurence Olivier, Ryan O'Neal, Robert Redford, Maximilian Schell, Liv Ullmann e.a.)
19-11-2019 aanvang: 20:00 | 8,00 euro

In het kader van de herdenkingen rond 75 jaar Bevrijding vertonen we op 19 november de oorlogsklassieker A Bridge Too Far uit 1977. 

Het is de verfilming van het gelijknamige boek uit 1974 van  Cornelius Ryan.  Boek en film gaan over Operatie Market Garden en met name om de Slag bij Arnhem in de  Tweede Wereldoorlog, waarmee een begin wordt gemaakt met de bevrijding van Nederland boven de rivieren. 

De titel verwijst naar een uitspraak van de Britse luitenant-generaal Browning. Tijdens de voorbereidingen van Operatie Market Garden zei hij tegen veldmaarschalk Montgomery dat zijn troepen de brug over de Rijn bij Arnhem wel vier dagen zouden kunnen vasthouden. Maar hij voegde daaraan toe: "But, Sir, I think we might be going a bridge too far”. 

Operatie Market Garden (Market was het luchtplan en Garden het grondplan) voorziet in 35.000 soldaten die vanaf vliegvelden in Engeland een afstand van zo'n 480 kilometer overbruggen en ongeveer 100 kilometer achter de vijandige linies worden gedropt; op die manier wordt een ‘tapijt van luchtlandingstroepen’ gecreëerd die vervolgens de belangrijkste bruggen veroveren en ze vasthouden totdat de geallieerde grondtroepen het van hen overnemen. De brug in Arnhem, die uiteindelijk ‘te ver’ blijkt te zijn, overbrugt de Rijn, en de verovering daarvan moet de geallieerden de mogelijkheid geven om achter de verdedigingslinies van Duitsland te komen. Het innemen van de bruggen door de luchttroepen verloopt echter niet helemaal volgens planning, en de troepen krijgen al vanaf het begin te maken met hevige Duitse weerstand waardoor Operatie Market Garden uiteindelijk mislukt.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.