De Schattelijn

al 30 seizoenen hét centrum voor cultuur 
 
Op 18 februari kunt u zich mee laten slepen met de film Blinded by the light
 
Zaterdag 29 februari, 19.00 uur, is de marathonvoorstelling van de Halvefinalisten van het A'dams Kleinkunstfestival.  
 
Wees er snel bij.
Zoals altijd: van harte welkom! 
 

 
 
 
 
NU: zaterdag 29 februari
woensdag 04 maart
vrijdag 06 maart
zaterdag 14 maart
zaterdag 21 maart
zaterdag 28 maart
vrijdag 03 april
zaterdag 18 april


]
COLETTE
Wash Westmoreland (Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West, Robert Pugh, Sloan Thompson e.a.)
21-01-2020 aanvang: 20:15 | 8,00 euro

Niet iedereen zal het opvallende verhaal van de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette kennen. Maar in deze tijden van emancipatie is haar verhaal uiterst relevant.

We ontmoeten Colette rond het jaar 1900 als ze nog op het Franse platteland woont. Ze heeft een verhouding met Willy, een schrijver die een hele batterij medewerkers onder zijn naam nieuw materiaal laat maken. Al snel zet hij Colette ook aan het werk in zijn schrijffabriek. Ondertussen geniet Willy van de Parijse kunstwereld, die zich kenmerkt door losbandigheid. Colette heeft moeite met het geflirt van Willy met andere vrouwen en hij verkeert altijd in financiële nood. Willy laat Colette een boek schrijven over haar jeugd. Vol trots presenteert ze haar werk, maar dat schuift hij meteen als troep terzijde. Maar als de nood groot is, laat hij het toch uitgeven. Het betreft het eerste boek over Claudine en dat is het begin van een gekte. Al snel dwingt hij Colette om meer boeken te schrijven. De semi-autobiografische boeken slaan enorm aan, mede door de talrijke erotische taferelen. Willy brengt parfums en andere Claudine-producten uit. Maar hij krijgt al het geld. Er ontstaan steeds meer spanningen en de twee groeien uit elkaar. Colette gaf eerder al eens toe eigenlijk op vrouwen te vallen en Willy laat haar die kant van zichzelf ontdekken. Want dat de relatie niet te redden valt, is al vanaf het begin duidelijk. Colette ontwikkelt zich van een onzeker plattelandsmeisje tot een zelfverzekerde en strijdlustige vrouw die opstaat tegen het patriarchaat.

> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.