THEATERPROGRAMMA 2019-2020


Sorteer op:

Datum
Genre
Artiest
donderdag 09 januari, tijd: 20:15 (kritisch cabaret)ANDRÉ MANUEL

Dreejklezoew

Grote bek, klein hartje

 

In zijn nieuwste solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

 

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

 

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar, ook in De Schattelijn. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.

 

Uit de pers

 

‘Manuel is zeer maatschappijkritisch en komt soms met verrassende zienswijzen. Hij schuwt controversiële onderwerpen niet en bevindt zich met zijn zwartgallige humor soms op gevaarlijk terrein. Hij deinst er niet voor terug om gevoelige thema’s aan de orde te brengen en daarvoor verdient hij ook alle lof.’Cabaret.nl ★★★★

 

‘Manuel is de personificatie van de DREEJKLEZOEW, een Twentse term die hij zelf vertaalt als een irritante k*tclown. Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt. De schakeling tussen het vloeken en tieren in de conferences en de romantische gitaarliedjes maakt zijn cabaret dynamisch.’De Volkskrant ★★★★

 

Entree: € 17,00

 

www.maneman.nl 

]
Theater
PHILIPPE ELAN
Ma France en chansons
13-12-2019
> Mijn Schattelijn
Je eigen Schattelijn account!

Cultureel Centrum de Schattelijn


Vismarktstraat 4A
4931 AZ Geertruidenberg
T: 0162 512 226
E: info@schattelijn.nl
W: www.schattelijn.nl

Routebeschrijving bezoekers


De Schattelijn ligt in het centrum van Geertruidenberg op de hoek van de Markt en de Vismarktstraat. U kunt parkeren op de Markt.